M-Yoga House is Jarig.

Dinsdag 24 december 2019

 
Joehoe, M-Yoga House bestaat 1 jaar! Vorig jaar op deze dag ging mijn allereerste website live, het online rooster, de eerste facebookadvertentie, mijn eerste facebookbedrijfspagina, Instagram, flyers. Superexcited was ik. Ik had wel een paar proeflessen gegeven aan wat vrienden, maar toen de eerste 'echte' online aanmelding kwam was dat toch wel heel bijzonder. Mijn studio bestond gewoon!

 In het begin moest ik mijn eigen weg nog vinden in het lesgeven van yoga, maar na niet al te lange tijd begon ik mijn passies in de lessen te verwerken. Mijn favoriete boeken, mooie muziek, wetenschap, filosofie. Nu smeer ik iedereen in met essentiële oliën. Ik heb mijn platform gevonden. Yogi's kwamen, yogi's gingen, en.. yogi's bleven! Met elkaar hebben we gezweet, gelachen, gehuild en gezongen. We hebben losgelaten en bijgeleerd. Verteld en geluisterd. Ik ben trots op iedereen die het avontuur van zelf-ontdekking is aangegaan. Diep dankbaar voor het vertrouwen in mij. Trots op iedereen die, ondanks of dankzij alles, toch maar weer op die mat ging liggen. Ik ben trots op mezelf, dat ik het gewoon heb gedaan. Het lef heb gehad om in onzekerheid te stappen en te vertrouwen op mijn eigen kunnen. Ik kan niet beschrijven hoe ontzettend dankbaar ik ben dat ik dit, samen met iedereen die is geweest en me heeft gesteund, allemaal in mijn kleine woonkamer heb mogen ervaren het afgelopen jaar. 

Een van mijn dierbaarste herinneringen is de les die ik gaf met het gedicht van Charlie Chaplin, As I Began to Love Myself. Een les waarvan ik weet dat het veel mensen heeft geraakt, maar vooral mijzelf. Ik kreeg de tip om dit gedicht eens te lezen tijdens een meditatiecursus. Sindsdien woont Charlie in de vezels van mijn lichaam.
 De wijsheid van Charlie is mijn fundatie voor 2020. Het jaar waarin ik de kleine yoga-studio ga verruilen voor een nieuwe nog onbekende locatie. Het jaar waarin ik met mijn doTERRA-team ga bouwen aan een prachtige organisatie. Het jaar waarin ik opnieuw vol vertrouwen in onzekerheid ga stappen. Het jaar waarin ik alles wil doen vanuit liefde voor mezelf, en liefde voor de wereld. 

 Lieve iedereen in mijn leven, dankjewel. Lieve Charlie, dankjewel. Lieve mij, dankjewel. 

♥♥♥

 

As I Began to Love Myself

As I began to love myself I found that anguish and emotional suffering are only warning signs that I was living against my own truth. Today, I know, this is authenticity.

As I began to love myself I understood how much it can offend somebody if I try to force my desires on this person, even though I knew the time was not right and the person was not ready for it, and even though this person was me. Today I call it respect.

As I began to love myself I stopped craving for a different life, and I could see that everything that surrounded me was inviting me to grow. Today I call it maturity.

As I began to love myself I understood that at any circumstance, I am in the right place at the right time, and everything happens at the exactly right moment. So I could be calm. Today I call it -self-confidence.

As I began to love myself I quit stealing my own time, and I stopped designing huge projects for the future. Today, I only do what brings me joy and happiness, things I love to do and that make my heart cheer, and I do them in my own way and in my own rhythm. Today I call it simplicity.

As I began to love myself I freed myself of anything that is no good for my health – food, people, things, situations, and everything that drew me down and away from myself. At first I called this attitude a healthy egoism. Today I know it is love of one self.

As I began to love myself I quit trying to always be right, and ever since I was wrong less of the time. Today I discovered that is modesty.

As I began to love myself I refused to go on living in the past and worrying about the future. Now, I only live for the moment, where everything is happening. Today I live each day, day by day, and I call it fulfillment.

As I began to love myself I recognized that my mind can disturb me and it can make me sick. But as I connected it to my heart, my mind became a valuable ally. Today I call this connection wisdom of the heart.

We no longer need to fear arguments, confrontations or any kind of problems with ourselves or others. Even stars collide, and out of their crashing new worlds are born. Today I know that is life
 
Charlie Chaplin