Olie op Reis

Hoe overleef je je (werk)vakantie.

Woensdag 20 november 2019

 
Goed, ik geef het toe. Ik ben een olie-junkie geworden. Het doorzichtige zakje voor de vloeistoffen zat helemaal vol met essentiële oliën. Geen kleine tandpasta, geen mascara. Olie. En echt, er kon niets meer bij. Overdreven, I know! Maar toch, het moest mee. En serieus ik ben echt blij dat ik het allemaal heb meegenomen! 

In het vliegtuig richting New York was een druppeltje pepermunt genoeg om mijn adem en mijn water te verfrissen en om mijn maag te kalmeren na een heftige maaltijd. Dat had mijn tandpasta niet kunnen doen. Na zeven uur vliegen was ik wel een beetje klaar met de reis, maar we moesten nog even. Een druppeltje Wild Orange in mijn handen en ik had weer een grote glimlach op mijn gezicht. Ik word zo blij van die geur. Later op de avond komen we aan op onze hotelkamer. Een vrij klein tweepersoons bedje staat voor ons klaar. Vrij klein, vrij smal. Erg smal. Daar moeten we met z’n tweeën slapen.. Ik ben benieuwd hoe dat zal gaan. Ik gooi een druppeltje Serenity -een slaapblend- onder mijn voetzolen en binnen een minuut ben ik weg. 

De volgende dag lopen we de benen uit ons lijf. Van de ene toeristische hotspot naar de andere. Kilometers. De benen worden zwaar, en de voeten worden moe. En we zijn een beetje jetlagged. Aan het einde van de middag gaan we terug naar de hotelkamer voor een powernap en een voetmassage. We maken zelf een massageolie van pepermunt en wild orange, smeren elkaars voeten in en omg, wat voelt dat lekker. Ik duik nog even het bad in en doe er een paar druppels Balance bij in. Ook het bad is klein, maar alsnog voelt het alsof ik een spa ben. Mijn hele lichaam komt tot rust. Heerlijk. 

Een paar dagen later heb ik afscheid genomen van de boy en verblijf ik in Kripalu, een centrum voor yoga en gezondheid. Ik heb alle oliën uitgestald op op het dressoir. Mijn nieuwe kamergenoot die ik net heb leren kennen vindt het allemaal goed. De self love-blend die ik in de diffuser doe -eucalyptus, patchouli en bergamot- wordt direct goed gekeurd. En natuurlijk smeer ik voor het slapengaan ook haar voeten in met Serenity. We slapen allebei als een blok. 

Spirit Junkie Dag 1. In de ochtend doe ik een druppel Frankincense onder mijn tong en een druppel Anchor onder mijn voeten. Het is druk hier, veel mensen met veel emoties. Anchor houdt me in mijn lichaam en Frankincense verwijdert negatieve vibraties en houdt me bij mijn diepste zelf. Geaard en ingetuned. Ik kan het ook goed gebruiken bij de workshops van vandaag, want het gaat over onze waarheid, en Frankincense is ‘The Oil of Truth’. Wanneer ik aan het einde van de middag voel dat mijn energielevel omlaag gaat en ik wel wat focus kan gebruiken, pak ik de citroen en de pepermunt erbij. Bam. Ik ben er weer. Wat een geluk voor mijn buren dat ik genoeg olie mee heb voor iedereen. Allemaal weer wakker.

Spirit Junkie Dag 2. De dag waarop we het podium op mogen. Speciaal voor deze dag heb ik een Speakers Blend gemaakt. Misschien ga ik wel het podium op, dus ik olie mijn keel alvast in. Ook de kelen van de spirit junkies naast me, want we vinden het allemaal spannend om ons verhaal te doen, en de Speakers Blend helpt bij het spreken vanuit zelfvertrouwen en authenticiteit. Een van de meiden doet haar verhaal. Vol vuur en passie. Ik heb kippenvel. We kijken elkaar aan en weten, de olie heeft zijn werk gedaan.

Spirit Junkie Dag 3. Ik heb het heel leuk, maar ik mis mijn inspiratie. Iedereen om mij heen heeft doorbraken, en ik, ik observeer vooral. Time to level up. Vandaag is het tijd voor twee van mijn favoriete blends: Arise en Fairytale. Arise komt uit de yoga-collectie en is een ‘Enlightening Blend’. Arise gaat in mijn nek. Fairytale is een blend van Desiree Mandangog, voor magische manifestaties. Ik breng de olie aan op mijn polsen en aan de binnenkant van de ellebogen. ‘s Middags hebben we een workshop marketing (niet per se mijn ding..), maar serieus, ik voel me mega-geinspireerd. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan. Wanneer ik een momentje voor mezelf heb, vraag ik mezelf af waar die inspiratie ineens vandaag komt. Wat deed ik anders? En toen herinnerde ik welke oliën ik vandaag had gebruikt. Ik glimlach. Het werkt gewoon. 

Nog twee dagen te gaan. Ik denk dat ik morgen voor rozemarijn ga, de olie van transformatie. Op wanneer ik weer thuis ben, ik weet het nog niet precies. Ik pak de olie die goed voelt op dat moment. Op gevoel. Op intuïtie. Gelukkig heb ik alles bij me.


Liefs, Marije