Over mij

'Make feeling good the most important thing in your life’. - Abraham Hicks

Mijn naam is Marije, 30 jaar en geboren in Zwolle.

Serieus, ik vind alles interessant. Vanaf het moment dat ik kon lezen, las ik alles. Zelfs het telefoonboek en de advertenties in de krant. Gebruiksaanwijzingen. Ik wilde alles weten. Van mijn moeder mocht ik op een gegeven moment geen 'waarom dan?' meer zeggen. Ik ben ooit begonnen aan een studie voeding en gezondheid. Ik heb getwijfeld over taal&cultuur, theologie, religiewetenschappen, psychologie, geschiedenis, oosterse studies.. Ik heb me zelfs regelmatig afgevraagd of ik geen natuurkunde of neurowetenschappen had moeten doen. Of sterrenkunde. Honderden boeken gelezen. Alles is interessant. Alles wil ik begrijpen. Ik koos voor het docentschap, zodat je de hele dag in een school mag zitten. En later voor antropologie, een holistische wetenschap. Toen lesgegeven aan vluchtelingen, een huiskamerrestaurant gehad, ook nog gewerkt als privacy-adviseur voor de gemeente Utrecht, en Arabisch gestudeerd omdat het zo’n mooie taal is. En toen kwam yoga op mijn pad.

Ik ben yogalessen gaan volgen om te herstellen van mijn burn-out en ik was onder de indruk van de impact die yoga had op mijn hele lichaam, zowel fysiek als mentaal, ook nog na het uurtje op de mat. En de invloed op mijn leven.. wow! Tijdens die periode wandelde ik bijna elke dag in de natuur, nou ja, ik zat vooral veel op bankjes om weer bij te komen. Die dagen kon ik uren staren naar de bomen, de bloemen en de vogels. Ik fantaseerde over een yoga-oord, waar mensen tot rust konden komen. Waar mensen konden leren ontspannen en ook weer energie konden vinden. Waar je leert dat je goed voelen belangrijker is dan jezelf kunnen dubbelvouwen. Ik besloot een yoga-opleiding te gaan doen, en inmiddels heb ik mijn eigen mini-yoga-oord gesticht, in mijn eigen huis. Elke dag komen mensen in mijn huis om lessen te volgen, om te ontspannen en om energie op te doen. Soms om een nieuwe mindset te leren. En ik.. Ik ben super happy:).

Ik ben gefascineerd geraakt door alle aspecten van yoga; anatomie van het lichaam, effecten tot op celniveau, invloed op het brein, de relatie tussen lichaam en mind, filosofische en historische achtergronden, ‘het spirituele pad’, new age- en now age-yoga.. Maar het gaat nog veel verder. Stukje bij beetje kom ik erachter dat yoga me inzicht biedt in alles. Dat er antwoorden zijn op al mijn vragen, en dat ik kan intunen op de wijsheid van ALLES! Yoga is voor mij de Theory of Everything.

Ik ben nu al een tijdje onderweg, en dit is by far de mooiste en meest waardevolle reis die ik aan het maken ben. Ik wil dit ontzettend graag met iedereen delen, dus kom meedoen!

Meld je gerust aan voor een paar proeflessen en kom kijken of M-Yoga House bij je past:).

‘Met een keuze voor meer vrije tijd, kom ik eraan toe om yogalessen volgen. De lessen yoga sluiten mooi aan bij deze fase van mijn leven, het nadenken over wat er toe doet. Niet meer alsmaar door met jagen maar meer in het moment zijn. Niet steeds in je hoofd zijn, maar naar je gevoel luisteren. De sfeervolle, intieme ruimte en de persoonlijke aandacht van Marije bij M-Yoga House, maken dat ik me veilig voel en kan ontspannen. Marije is (dicht bij) zichzelf, dat vind ik mooi om te ervaren. De yogalessen brengen me rust, ontspanning van mijn lichaam en geest en mijn spieren worden soepeler. Ik ga elke les met een positief gevoel naar huis. De lessen van yogadocent Marije vind ik dan ook zeer zeker aan te bevelen.’ - Trudy van der Velden

Nerding-time

Created with Sketch.

2018: Hatha Yoga Teacher Training (RYT200)
2018: Yin Yoga Teacher Training (RYT50)

Jan Geurtz

Created with Sketch.

2018/2019: Dzogchen Meditatie-jaarcursus 

Santosha Academy 

Created with Sketch.

2019: Yoga Nidra Teacher Training (RYT100)

YogaU - Richard Miller 

Created with Sketch.

2019: Yoga, Body Awareness and Embodiment - New Findings on The Power of Body Sensing in Hatha Yoga 

Gabrielle Bernstein

Created with Sketch.

2019: Spirit Junkie Masterclass 

RYT200. Logo international yoga association. Yoga bij M-Yoga House.
YIN50. Logo international yoga association. Yoga bij M-Yoga House.
Arhanta Yoga. Yoga bij M-Yoga House.