Over mij

'Make feeling good the most important thing in your life’. - Abraham Hicks

Mijn naam is Marije, 30 jaar en geboren Zwollenaar. Ik heb in mijn leven al veel verschillende dingen gedaan. Zo heb ik de pabo gedaan en heb les gegeven aan vluchtelingen, ik heb een huiskamerrestaurant gehad, antropologie gestudeerd, gewerkt als privacy-adviseur voor de gemeente Utrecht, studeerde Arabisch omdat het zo’n mooie taal is, en nu ben ik yogajuf. Ik ben yogalessen gaan volgen om te herstellen van mijn burn-out en ik was onder de indruk van de impact die yoga had op mijn hele lichaam, zowel fysiek als mentaal, ook nog na het uurtje op de mat. En de invloed op mijn leven.. wow! Tijdens die periode wandelde ik bijna elke dag in de natuur, nou ja, ik zat vooral veel op bankjes om weer bij te komen. Die dagen kon ik uren staren naar de bomen, de bloemen en de vogels. Ik fantaseerde over een yoga-oord, waar mensen tot rust konden komen. Waar mensen konden leren ontspannen en ook weer energie konden vinden. Waar je leert dat je goed voelen belangrijker is dan jezelf kunnen dubbelvouwen. Ik besloot een yoga-opleiding te gaan doen, en inmiddels heb ik mijn eigen mini-yoga-oord gesticht, in mijn eigen huis. Elke dag komen mensen in mijn huis om lessen te volgen, om te ontspannen en om energie op te doen. Soms om een nieuwe mindset te leren. En ik ben super happy. Dat wil ik heel graag met iedereen delen. Ik hou van lesgeven, en wat werkt er beter dan lesgeven in iets waar je zelf heel enthousiast over bent? 


Ik ben gefascineerd door alle aspecten van yoga; anatomie van het lichaam, effecten tot op celniveau, invloed op het brein, de relatie tussen lichaam en geest, filosofische en historische achtergronden, ‘het spirituele pad’, new age- en now age-yoga.. echt alles. En vooral de combinatie van dit alles. Het kan zijn dat je tussen de houdingen door een glimp hiervan opvangt! En wie weet kunnen we na de les nog een half uurtje doorfilosoferen.

Ik heb onder andere gestudeerd bij Arhanta Yoga Nederland (Hatha RYT200 en Yin Yoga RYT50) en bij Santhosha Yoga Institute (Yoga Nidra 100Hours) op dit moment geef ik yogalessen vanuit mijn eigen huiskamer. Het voordeel is dat de groepen klein zijn, waardoor je veel persoonlijke aandacht krijgt. De setting is gezellig, maar de lessen zijn zeker actief. Meld je gerust aan voor een paar proeflessen en kom kijken of M-Yoga House bij je past!

‘Met veel plezier drie introductielessen gevolgd en nu vast lid bij de yogaschool van Marije. Ik had al een beetje ervaring met yoga en de docent is voor mij doorslaggevend. Marije is een geweldige docent. Ze straalt enorm veel positieve energie uit en ze helpt met oefeningen en de juiste houdingen. Ik heb pols-klachten en kan daardoor niet elke standaard oefening doen. Marije heeft echter speciaal aangepaste oefeningen ontwikkeld, zodat ik overal aan mee kan doen. Marije zorgt ervoor dat je zowel geestelijk als lichamelijk echt tot rust komt. Lichamelijk voel ik me ook een stuk stabieler en sterker door de yogalessen. Ik merk dat ik meer in contact met mijn lichaam sta. Marije geeft door middel van haar yogalessen een diepere betekenis aan mijn leven’. - Rowan 

Nerding-time

Arhanta Yoga Ashram 

Created with Sketch.

2018: Hatha Yoga Teacher Training (RYT200)
2018: Yin Yoga Teacher Training (RYT50)

Jan Geurtz

Created with Sketch.

2018/2019: Dzogchen Meditatie-jaarcursus 

Santosha Academy 

Created with Sketch.

2019: Yoga Nidra Teacher Training (RYT100)

YogaU - Richard Miller 

Created with Sketch.

2019: Yoga, Body Awareness and Embodiment - New Findings on The Power of Body Sensing in Hatha Yoga 

RYT200. Logo international yoga association. Yoga bij M-Yoga House.
YIN50. Logo international yoga association. Yoga bij M-Yoga House.
Arhanta Yoga. Yoga bij M-Yoga House.