Corporate Yoga

‘The time to relax is when you don’t have the time for it’ - Sydney J. Harris

Gezocht: Pilot-Deelnemers Corporate Yoga Nidra

Gezocht: Zwolse Bedrijven* die graag gezonde en gelukkige werknemers hebben. In drie sessies laat ik jou en je medewerkers ervaren hoe ontzettend rustgevend én stimulerend het is om in je middagpauze een half uurtje 'slaap-yoga' te doen.

* Aantal bedrijven dat kan deelnemen aan de pilot is beperkt!

Corporate Yoga Nidra  

Bij een gezond bedrijf horen gezonde werknemers. Fysiek gezond en mentaal gezond. Mensen die lekker in hun vel zitten, met plezier naar hun werk gaan en met een fijn gevoel weer thuis komen. Als werknemers bloeien, kan een bedrijf ook bloeien. 

Dat klinkt mooi, maar soms is de werkelijkheid anders. Constante stress op het werk, staren naar een computerscherm, deals sluiten, deals breken, veeleisende deadlines halen en een soms moeizame kantoorpolitiek. En soms ook nog een druk privé-leven.. Veel mensen komen naar de lessen van M-Yoga House om te ontladen en weer bij te tanken voor de volgende dag. 

Maar wat als je drukke werkschema het moeilijk maakt om zo vaak naar de lessen te gaan als je wilt? Beter nog, wat als je je even gestresste collega's wel wat ontspanning gunt? De oplossing.. ik kom naar je werkplek toe en geef in de middagpauze een half uurtje Yoga Nidra!  Effectiever dan een rondje wandelen en je hoeft er niet eens een andere outfit voor aan te trekken. 

Yoga Nidra is een krachtige tool die individuen, teams en bedrijven helpt om effectiever te werken en met een focus op mentale gezondheid. Het is geschikt voor iedereen, toegankelijk en gemakkelijk te bieden binnen je eigen werkomgeving. 

De methode die leidt tot Yoga Nidra is eeuwenoud, maar de effecten zijn ontzettend gewenst in onze drukke samenleving. Yoga Nidra heeft een groot effect op zowel je mentale als fysieke gezondheid. 

 

·       Diepe ontspanning (fysiek, mentaal en emotioneel);

·       Meer vitaliteit; 

·       Meer focus en concentratie; 

·       Verhoogt positieve emoties;

·       Veranderen van destructieve gewoontes; 

·       Verbetert geheugen;
·       Verbetert creativiteit, visualisatie en probleemoplossing; 

·       Versterkt de zelfcontrole;

·       Voel je meer uitgerust en verbeter je slaapkwaliteit;

·       Verlaagt bloeddruk; 

·       Verbetert immuunsysteem en hormoonbalans; 

·       Vermindert stress, angst, depressie, pijn, etc. 

 

Daarnaast is één sessie Yoga Nidra even effectief als 3 uur slaap! 


Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra betekent yogi-slaap. Het is een vorm van dynamische slaap, waarbij de Yoga-Nidra oefening het lichaam diep laat ontspannen, terwijl je bewustzijn alert blijft. Anders gezegd, je lichaam valt in slaap en jij blijft volledig wakker.

Wat gebeurt er precies? Je ligt op je rug, en terwijl je de stem van de docent volgt ga je door verschillende niveaus van bewustzijn. Je begint in de waak-staat (beta-golven 14-30 Hz), komt in een staat van ontspanning (alfa-golven 8-13 Hz), gaat door de droom-staat (theta-golven 4-7), en komt in de staat van bewuste diepe slaap (delta-golven 0,5-3,5 Hz), oftewel: Yoga Nidra.

Yoga Nidra is een extreem ontspannen toestand en brengt een ongelooflijke kalmte, rust en helderheid. Het is één van de diepste van alle meditaties, en leidt het bewustzijn door vele niveaus van mentale processen naar een toestand van uiterste stilte en inzicht.

Wat zijn de voordelen voor u en uw team?

Yoga Nidra helpt om nieuwe manieren delen van de hersenen (neuroplasticiteit) te laten groeien en de geest te openen voor meer mogelijkheden. Een verbeterde creativiteit en het kunnen loslaten van (oude en/of niet-functionele) denk- en gedragspatronen kan leiden tot betere probleemoplossende vaardigheden en een verbeterde samenwerking. Yoga Nidra leidt tot meer zelfbewustzijn en mentale flexibiliteit, wat een positieve invloed heeft op interpersoonlijke vaardigheden en teamdynamiek. Regelmatige beoefening van Yoga Nidra laat opgeslagen emoties en ervaringen uit het verleden los en heeft een positief effect op de algehele mentale (en mogelijk ook lichamelijke) gezondheid. 

En nog een aantal praktische voordelen.. 

- Het is makkelijk aan te bieden op elke werkplek; 
- Het is geschikt iedereen, écht iedereen;
- Je gaat er niet van zweten;
- En.. je kunt gewoon je werk-outfit aanhouden!
  

Wat kost een Corporate Yoga Nidra-sessie?

 

Een les van 30 tot 40 minuten op uw werkplek met 10 studenten of meer kost €15 per persoon per les. Voor groepen met minder dan 10 studenten is het vaste tarief €150 per les.  

Hoeveel mensen kunnen deelnemen aan de les?

 

Zoveel mensen als er comfortabel kunnen liggen in de ruimte:)!

 

Wat voor ruimte en materiaal is er nodig? 


Een verwarmde en open ruimte waar mensen comfortabel op matjes kunnen liggen. Alleen yogamatten zijn nodig; Het bedrijf of de werknemers verzorgen de matten zelf. Veel bedrijven bieden yogamatten aan als geschenk aan hun werknemers. M-Yoga House kan ook helpen bij het aanschaffen van kwalitatieve en betaalbare matjes. 

Sommige mensen vinden het fijn om ook een dun kussentje en dekentje te gebruiken tijdens Yoga Nidra. Dit is niet verplicht, maar natuurlijk wel toegestaan!


Hoe vaak is het nuttig om te oefenen?

 

Je kunt Yoga Nidra elke dag beoefenen, maar er is geen vast schema, er is geen goed of fout. Een regelmatige beoefening heeft natuurlijk wel meer effect op je mentale en fysieke gezondheid. Een wekelijkse training kan een goed begin zijn. “If we can remain in a relaxed state while accessing the unconscious areas of the mind, we can work with the deeper materials and correct physical and mental imbalances.” - Swami Karma Karuna