Downward Dog. Yoga bij M-Yoga House.

Info M-Yoga House 

‘Yoga is not about touching your toes, it is what you learn on the way down.’ - Jigar Gor 

‘Het is vrijdagochtend 07.15 uur en de wekker gaat voor mijn (bijna) wekelijkse yin yoga. Of ik nu met mijn goede of slechte been uit bed stap, ik weet dat ik me na de yoga stukken beter voel, dus ik heb er zin in. Marije is een ontzettend lieve en geduldige docente. Ze zal je altijd helpen en ondersteunen waar nodig. Tijdens de yoga-lessen is er alle ruimte voor (ont)spanning en plezier. Het is niet erg als je even niet weet hoe je nou precies in of uit een houding moet komen. Alles kan en alles mag. De eerste keer yin yoga was een hele ervaring. Ik wist niet goed wat ik ervan moest denken, omdat het zo anders was dan de drie introductielessen hatha yoga. Maar na een paar keer leer je de yin yoga te waarderen en zie je er het nut van in. Er is veel losgekomen sinds ik ben begonnen met yoga. En ik ben nog steeds bezig met alles, wat ik blijkbaar zo diep in mijn bindweefsel had vastgezet, te verwerken. Maar elke week wordt een stukje beter! Alle soorten yoga zijn zo anders van elkaar en daarom is het zo leuk ze allemaal uit te proberen. En dat kan ook bij Marije. Het is heel fijn dat je zelf kan inplannen wanneer je een les wil volgen en welke en elke week iets anders kan doen (als je dat wil natuurlijk). Yoga nidra is niet helemaal mijn ding, ik kan dat niet, een uur lang stilliggen. Maar yoga nidra met de asana’s van de hatha yoga vind ik heerlijk. We doen de rustige oefeningen van de hatha met de ogen dicht en daarna sluiten we af met yoga nidra. Ik kan me helemaal ontspannen en kom ontzettend tot rust en daarnaast is het ook nog eens goed voor het loskomen van mijn rug.’ - Caya van Eikenhorst

Op weg naar innerlijk geluk

Yoga Asana Dragon. Yoga bij M-Yoga House.

Persoonlijk

M-Yoga House is te vinden in Zwolle, in de Veerallee. De lessen worden gegeven vanuit mijn huis. De groepen klein, dus je kunt er zeker van zijn dat je de aandacht en steun krijgt die je nodig hebt. De tijd die je op de mat doorbrengt gebruik je voor je eigen doelen en de lessen sporen je aan nieuwe uitdagingen aan te gaan. Scroll naar beneden voor de verschillende yogastijlen die ik aanbied of kijk in het lesrooster.

Yoga Art. Yoga bij M-Yoga House.

Yoga & lifestyle

Gezondheid, geluk en harmonie - ze zijn allemaal met elkaar verbonden. Omdat je persoonlijke doelen niet eindigen bij de studio, en yoga ook meer te bieden heeft dan alleen oefeningen op een mat, kan ik je helpen de yogafilosofie mee naar huis te nemen en te verweven in je dagelijks leven. 


Marije Valk Yoga. Yoga bij M-Yoga House.

Over mij 

Mijn naam is Marije, ik ben cultureel antropoloog, ik heb Arabisch gestudeerd en ik geef yogalessen. Wil je meer weten? Lees dan verder:).

Yoga-stijlen bij M-Yoga House 

Hatha Yoga

Hatha Yoga is de klassieke vorm van yoga, al duizenden jaren oud. De houdingen bieden een combinatie van inspanning en ontspanning, en je traint je kracht, maar ook je flexibiliteit. Je rekt en strekt, maar je probeert om ook in de houdingen de ontspanning op te zoeken. 

 Hatha Yoga: 
 

 • Vergroot controle over lichaam en geest 
 • Versoepelt de wervelkolom 
 • Stimuleert interne processen 
 • Verbetert immuunsysteem 
 • Verhoogt flexibiliteit 
 • Versterkt het lichaam 
 • Balanceert hormoonstelsel 
 • Stimuleert organen 
 • Versterkt luchtwegen 
 • Ontspant de geest 
 • Versterkt zenuwstelsel 
 • Laat spanning in het lichaam los 
 • Vergroot focus, concentratie en doorzettingsvermogen 
 • Verbetert slaap


‘Hatha betekent letterlijk ‘eigenwijs’ of ‘krachtig’. Dus Hatha Yoga betekent de eigenwijze of krachtige beoefening van yoga. Het is een discipline die je beoefent om je lichaam te zuiveren. Als gevolg daarvan krijg je ook controle over je geest. Wanneer je eigenwijs doorgaat met beoefening, zul je wilskracht ontwikkelen en angsten en mentale drempels overwinnen’ - Ram Jain


Yin Yoga

Bij Yin Yoga ligt de focus op het ruimte creëren in je bindweefsel en het versoepelen en versterken van je pezen en gewrichten. Het is een rustige vorm van yoga, waarin je wat langer (ongeveer 5 minuten) in een houding blijft, zodat je bindweefsel tijd heeft om ‘te smelten’. Dit is een hele fijne vorm van yoga wanneer je lichaam stijf en/of gespannen aanvoelt. Je leert tijdens de lessen om diep te ontspannen, zelfs in een oncomfortabele houding.
 
 Yin Yoga: 

 • Geeft fascia (bindweefsel) ruimte en verbetert de mobiliteit van gewrichten;
 • Verhoogt de circulatie;
 • Verbetert de flexibiliteit;
 • Verbetert communicatie tussen alle cellen 
 • Kalmeert en balanceert de geest en het lichaam;
 • Vermindert stress en angst;
 • Brengt de interne organen in evenwicht en verbetert de stroom van chi of prana;
 • Stimuleert luisteren naar lichaamssignalen; 
 • Vergroot vermogen tot acceptatie en loslaten van controle. 

 

 • 'To be truly happy, we must also cultivate the yin qualities of patience, gratitude, and contentment.’ - Paul Grilley (Oprichter Yin Yoga)

Yoga Nidra

Yoga Nidra betekent yogi-slaap en de methode is eeuwenoud. Het is een vorm van dynamische slaap, waarbij de Yoga-Nidra oefening het lichaam diep laat ontspannen, terwijl je bewustzijn alert blijft. Anders gezegd, je lichaam valt in slaap en jij blijft volledig wakker. Yoga Nidra is een extreem ontspannen toestand en brengt een ongelooflijke kalmte, rust en helderheid. Het is één van de diepste van alle meditaties, en leidt het bewustzijn door vele niveaus van mentale processen naar een toestand van uiterste stilte en inzicht.

Eén sessie Yoga Nidra even effectief als 3 uur slaap, en heeft daardoor een groot effect op zowel je mentale als fysieke gezondheid. Deze van vorm van yoga is heel fijn wanneer je een veeleisende baan hebt, een actief of hectisch leven leidt of wanneer je het moeilijk vindt om echt te ontspannen. Maar.. eigenlijk is het voor iedereen heel fijn;). 
 
Yoga Nidra: 

 •  Leidt tot diepe ontspanning (fysiek, mentaal en emotioneel);
 •  Vergroot vitaliteit; 
 •  Verbetert focus en concentratie; 
 •  Verhoogt positieve emoties;
 •  Helpt bij het veranderen van destructieve gewoontes; 
 •  Verbetert geheugen;
 •  Verbetert creativiteit, visualisatie en probleemoplossing; 
 •  Versterkt de zelfcontrole;
 •  Verbetert slaapkwaliteit;
 •  Verlaagt bloeddruk; 
 •  Verbetert immuunsysteem en hormoonbalans; 
 •  Vermindert stress, angst, depressie, pijn, etc. 

 
Tijdens deze les lig je ongeveer 30-45 minuten op je rug. Doe lekkere warme chill-kleding aan en laat je meenemen naar wereld vol ontspanning en stilte.

“If we can remain in a relaxed state while accessing the unconscious areas of the mind, we can work with the deeper materials and correct physical and mental imbalances.” - Swami Karma Karuna

Corporate M-Yoga

Misschien zou je wel heel erg graag yogalessen willen volgen, maar heb je zo'n vol werkschema en druk privéleven dat zelfs het volgen van lessen moeilijk is. Of doe je zelf al een tijdje aan yoga, voel je wat het effect is, en zou je het liefst al je collega's die wel wat ontspanning kunnen gebruiken meeslepen naar de les.. Wellicht is Corporate Yoga dan de oplossing!

Een half uurtje Yoga Nidra in de middagpauze, Yoga op de Hei-dag of zelfs een Corporate Retreat.. Het kan allemaal. Klinkt het interessant? Lees dan verder:). 


 

FAQ

Waarom begin ik altijd met een beginnerscursus, ook als ik al ervaring met yoga heb? 

De beginnerscursus bestaat uit drie lessen, waarin aandacht wordt besteed aan achtergrondinformatie, ademtechnieken en basishoudingen die terugkomen in alle reguliere lessen. Je hebt hierdoor alle tijd om te kijken of je de sfeer in de studio prettig vind, of de manier van lesgeven bij je past, én je krijgt een goede basis waardoor je probleemloos kunt instromen in de reguliere lessen.

Ook als je al ervaring hebt met yoga, begin je met deze drie lessen. Zie deze beginnerscursus, naast een goede basis, gewoon als drie fijne yogalessen waarbij je kunt kijken of M-Yoga House bij je past.

3 Proeflessen/Beginnerscursus: €25
Tijdelijke aanbieding: 3 lessen voor €15!!

En na die drie proeflessen, mag ik dan gewoon kiezen wat ik wil?
Ja! Met alle strippenkaarten en abonnementen ben je superflexibel en ben je vrij om alle soorten lessen te volgen. Elke week kun je een ander moment en een andere stijl kiezen als je dat zou willen. Zo kun je altijd kijken wat past in je agenda en waar je op dat moment behoefte aan hebt. Tot twee uur van te voren kun je nog besluiten om je aan te melden! Hou je van iets meer vastigheid en regelmaat? Dan kun je in overleg ook een plekje laten reserveren op een vast moment, zodat je zeker weet dat er altijd plek voor je is. 

Wat neem ik mee naar de les?

Trek kleding aan waarin je je makkelijk kunt bewegen. Laagjes voor wanneer je het warm of koud krijgt. Sokken of op blote voeten, dat mag je zelf weten. Een flesje water voor dorstige mensen. Yogamatten zijn beschikbaar in de studio. Heb je een abonnement, dan neem je je eigen yogamat mee, of je huurt er eentje van M-Yoga House. 

Wel of niet eten voor de les? 

Doorgewinterde yogi’s raden aan om yoga te beoefenen met een lege maag, lege ingewanden en lege blaas, maar kijk vooral zelf wat je prettig vindt! 

Ik heb een blessure, kan ik gewoon meedoen? 

Dat ligt er natuurlijk aan wat voor blessure je hebt. Als je twijfelt, overleg dan altijd met je huisarts of fysiotherapeut en bespreek wat je wel en niet kunt doen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je lichaam en het bewegen binnen je eigen grenzen, maar meld je blessure altijd aan docent, dan kan er rekening mee worden gehouden.

Ik heb me aangemeld voor een les, maar ik kan toch niet komen.. Kan ik me nog afmelden en mag ik de les een ander moment  inhalen?
Laat altijd even weten als je niet komt. Je mag een les inhalen als je je tenminste 12 uur van te voren via het lesrooster hebt afgemeld. De les die je inhaalt, hoeft niet noodzakelijkerwijs in dezelfde week plaats te vinden. Heb je je niet op tijd afgemeld? Dan komt je lestegoed helaas te vervallen. Lees goed de Algemene Voorwaarden door, dan weet je precies waar je aan toe bent:).