Downward Dog. Yoga bij M-Yoga House.

Info M-Yoga House 

‘Yoga is not about touching your toes, it is what you learn on the way down.’ - Jigar Gor 

‘Wat een leuke yoga studio hebben we in de wijk De Veerallee. Ik ben er heel blij mee. Na de 3 proeflessen volg ik nu Yin Yoga bij Marije. Dat is echt een cadeautje voor mezelf. Ik voel me de hele dag heel prettig, heb het gevoel dat ik een beetje langer ben geworden. Marije bouwt de lessen heel prettig op. Geeft duidelijke adviezen hoe ik de oefeningen zou kunnen doen. Had niet verwacht dat ik na 5 lessen al zoveel meer kan. Immers als je 68 jaar bent gaan bewegingsoefeningen niet zo makkelijk meer. Dit is echt een aanrader. De studio is leuk. Je kijkt heel mooi naar buiten in een tuin met mooie bomen. Vooral het minimalistische spreekt me erg aan. De gemotiveerdheid en positiviteit van Marije geven me een heel goed gevoel over jonge mensen. Daar word ik vrolijk van. Ik hoop nog veel lessen te kunnen volgen.’ 

- Coby van Rhijn

Verken je lichaam, geest en ziel

Yoga Asana Dragon. Yoga bij M-Yoga House.

Persoonlijk

M-Yoga House is gevestigd in Zwolle. De lessen worden gegeven vanuit mijn huis. Hierdoor zijn de groepen klein, en kun je er zeker van zijn dat je de aandacht en steun krijgt die je nodig hebt. De tijd die je op de mat doorbrengt gebruik je voor je eigen doelen en de lessen sporen je aan nieuwe uitdagingen aan te gaan. Scroll naar beneden voor de verschillende yogastijlen die ik aanbied of kijk in het lesrooster.

Yoga Art. Yoga bij M-Yoga House.

Yoga & lifestyle

Gezondheid, geluk en harmonie - ze zijn allemaal met elkaar verbonden. Omdat doelen niet altijd eindigen bij de studio, en yoga ook meer te bieden heeft dan alleen oefeningen op een mat, kan ik je helpen de yogafilosofie in je dagelijks leven te verweven.


Marije Valk Yoga. Yoga bij M-Yoga House.

Over mij 

Mijn naam is Marije, ik ben cultureel antropoloog, ik heb Arabisch gestudeerd en ik geef yogalessen. Wil je meer weten? Lees dan verder:).

Yoga-stijlen M-Yoga House 

Hatha Yoga

Hatha Yoga is klassieke yoga. De houdingen bieden een combinatie van inspanning en ontspanning, en je traint je kracht, maar ook je flexibiliteit.

‘Hatha betekent letterlijk ‘eigenwijs’ of ‘krachtig’. Dus Hatha Yoga betekent de eigenwijze of krachtige beoefening van yoga. Het is een discipline die je beoefent om je lichaam te zuiveren. Als gevolg daarvan krijg je ook controle over je geest. Wanneer je eigenwijs doorgaat met beoefening, zul je wilskracht ontwikkelen en angsten en mentale drempels overwinnen’ - Ram Jain

Shirsh Asana. Headstand. Male Yogi. Yoga voor mannen. Yoga bij M-Yoga House.
Vrkshasan. Tree asana. Yoga bij M-Yoga House.

Yin Yoga 

Bij Yin Yoga ligt de focus op het ruimte creëren in je bindweefsel en het versoepelen en versterken van je pezen en gewrichten. Het is een rustige vorm van yoga, waarin je wat langer in een houding blijft, zodat je bindweefsel tijd heeft om ‘te smelten’. Je leert tijdens de lessen om diep te ontspannen, zelfs in een oncomfortabele houding. 

'To be truly happy, we must also cultivate the yin qualities of patience, gratitude, and contentment.’ - Paul Grilley (Oprichter Yin Yoga)  

Yoga Nidra

’In Yoga Nidra, you leave the Waking state, go through the Dreaming state, and into the Deep Sleep state, yet remain fully awake.’ - Swami Jnaneshvara Bharati 

De yogi-slaap. Je ligt op je rug, en terwijl je de stem van de docent volgt, laat je je lichaam in slaap vallen. Jij blijft volledig wakker. Je komt hiermee in de staat van bewuste diepe slaap; een extreem ontspannen toestand. De methode die leidt tot Yoga Nidra is eeuwenoud, maar de effecten zijn ontzettend gewenst in onze drukke samenleving.

Half Spinal Twist. Ardh Matsyendra Asana. Yoga bij M-Yoga House.

FAQ

Waarom moet ik altijd beginnen met een beginnerscursus, ook als ik al ervaring met yoga heb? 

In de beginnerscursus wordt aandacht besteedt aan ademtechnieken en basishoudingen, waardoor je probleemloos kunt instromen in de open lessen. Daarnaast heeft iedere yogaschool en -docent een eigen visie op yoga en iedereen heeft een eigen manier van lesgeven. Zie de beginnerscursus, naast een goede basis, als drie goedkope proeflessen waarbij je kunt kijken of M-Yoga House bij je past.

En na de beginnerscursus, mag ik dan gewoon kiezen wat ik wil?
Ja! Met alle strippenkaarten en abonnementen ben je superflexibel en ben je vrij om alle soorten lessen te volgen. Elke week kun je een ander moment en een andere stijl kiezen als je dat zou willen. Zo kun je altijd kijken wat past in je agenda en waar je op dat moment behoefte aan hebt. Tot twee uur van te voren kun je nog besluiten om je aan te melden! Hou je van iets meer vastigheid en regelmaat? Dan kun je in overleg ook een plekje laten reserveren op een vast moment, zodat je zeker weet dat er altijd plek voor je is. 

Wat neem ik mee naar de les?

Trek kleding aan waarin je je makkelijk kunt bewegen. Laagjes voor wanneer je het warm of koud krijgt. Sokken of op blote voeten, dat mag je zelf weten. Een flesje water voor dorstige mensen. Yogamatten zijn beschikbaar in de studio. Heb je een abonnement, dan neem je je eigen yogamat mee, of je huurt er eentje van M-Yoga House. 

Wel of niet eten voor de les? 

Doorgewinterde yogi’s raden aan om yoga te beoefenen met een lege maag, lege ingewanden en lege blaas, maar kijk vooral zelf wat je prettig vindt! 

Ik heb een blessure, kan ik gewoon meedoen? 

Dat ligt er natuurlijk aan wat voor blessure je hebt. Als je twijfelt, overleg dan altijd met je huisarts of fysiotherapeut en bespreek wat je wel en niet kunt doen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je lichaam en het bewegen binnen je eigen grenzen, maar meld je blessure altijd aan docent, dan kan er rekening mee worden gehouden.

Ik heb me aangemeld voor een les, maar ik kan toch niet komen.. Kan ik me nog afmelden en mag ik de les een ander moment  inhalen?
Laat altijd even weten als je niet komt. Je mag een les inhalen als je je tenminste 12 uur van te voren via het lesrooster hebt afgemeld. De les die je inhaalt, hoeft niet noodzakelijkerwijs in dezelfde week plaats te vinden. Heb je je niet op tijd afgemeld? Dan komt je lestegoed helaas te vervallen. Lees goed de Algemene Voorwaarden door, dan weet je precies waar je aan toe bent:). 

Begin je reis

De reis van 1000 mijl begint met een berichtje! Vertel me je doelen en dan kijk ik graag wat ik voor je kan betekenen.

Info@myogahouse.nl