Downward Dog. Yoga bij M-Yoga House.

Info Yoga-Lessen

‘Yoga is not about touching your toes, it is what you learn on the way down.’ - Jigar Gor 

'Ik heb na de kennismakingscursus nu een paar lessen Yin Yoga gevolgd. Ik woon in de Veerallee en daarom is M-Yoga House voor mij 'om de hoek'. Marije heeft een prettige stem, en ze leidt iedereen op zijn eigen manier door de oefeningen. Ze past posities aan, als dat beter bij het niveau van de cursist past, waarbij ze zeker in het oog houdt dat het effect van de oefening gehaald wordt. Voor mij, als beginnend yoga beoefenaar heel prettig. Ik doe aan yoga om vooral soepeler te worden en op deze manier gaat dat goed komen! Kortom: prettig, laagdrempelig, fijne sfeer in de studio en persoonlijke aandacht.' - Richard Veldkamp

Op weg naar innerlijk geluk

Yoga Asana Dragon. Yoga bij M-Yoga House.

Persoonlijk

M-Yoga House is te vinden in Zwolle, in de Veerallee. De lessen worden gegeven vanuit mijn huis. De groepen zijn klein, dus je kunt er zeker van zijn dat je de aandacht en steun krijgt die je nodig hebt. De tijd die je op de mat doorbrengt gebruik je voor je eigen doelen en de lessen sporen je aan nieuwe uitdagingen aan te gaan. Scroll naar beneden voor de verschillende yogastijlen die ik aanbied of kijk in het lesrooster.

Yoga Art. Yoga bij M-Yoga House.

Yoga & lifestyle

Gezondheid, geluk en harmonie - ze zijn allemaal met elkaar verbonden. Omdat je persoonlijke doelen niet eindigen bij de studio, en yoga ook meer te bieden heeft dan alleen oefeningen op een mat, kan ik je helpen de yogafilosofie mee naar huis te nemen en te verweven in je dagelijks leven. 


Marije Valk Yoga. Yoga bij M-Yoga House.

Over mij 

Mijn naam is Marije, ik ben een Spirit Junkie en Super Nerd. En.. ik geef yogalessen met heel veel liefde. Wil je meer weten? Lees dan verder..

Yoga-stijlen bij M-Yoga House 

Beginnerscursus

Iedereen (zowel beginners als ervaren yogi's) die bij M-Yoga House lessen wil volgen, begint met een beginnerscursus. Deze cursus bestaat uit drie proeflessen, waarin aandacht wordt besteed aan persoonlijke behoeften, theorie, ademtechnieken en klassieke yoga-houdingen die terugkomen in alle reguliere lessen. 

Je hebt hierdoor alle tijd om te kijken of je de sfeer in de studio prettig vindt, of de manier van lesgeven bij je past, én je krijgt een goede basis waardoor je probleemloos kunt instromen in alle reguliere lessen. 

Hatha Yoga

Hatha Yoga is de klassieke vorm van yoga, al duizenden jaren oud. De houdingen bieden een combinatie van inspanning en ontspanning, en je traint je kracht, maar ook je flexibiliteit. Je rekt en strekt, maar je probeert om ook in de houdingen de ontspanning op te zoeken. De ultieme combi dus.

Yin Yoga

Bij Yin Yoga ligt de focus op het ruimte creëren in je bindweefsel en het versoepelen en versterken van je pezen en gewrichten. Het is een rustige vorm van yoga, waarin je wat langer (ongeveer 5 minuten) in een houding blijft, zodat je bindweefsel tijd heeft om ‘te smelten’. Dit is een hele fijne vorm van yoga wanneer je lichaam stijf en/of gespannen aanvoelt. Je leert tijdens de lessen om diep te ontspannen, zelfs in een oncomfortabele houding.

Yoga Nidra

Yoga Nidra betekent yogi-slaap en de methode is eeuwenoud. Tijdens de Yoga-Nidra oefening laat je je lichaam 'slapen', terwijl je bewustzijn alert blijft. Het is extreem ontspannen en brengt een ongelooflijke kalmte, rust en helderheid. Het is één van de diepste van alle meditaties.

Eén sessie Yoga Nidra is even effectief als 3 uur slaap, en dus mega-goed voor je fysieke, mentale én emotionele welzijn. 


Tarieven en Lesrooster

Een energieke Hatha-les op de vroege ochtend, je monkey-mind tot rust brengen tijdens Yin Yoga, of liever een uurtje 'slaap-yoga' na een dag hard werken? Elke week kun je zelf de les kiezen waar je op dat moment behoefte aan hebt! 

3 Proeflessen/beginnerscursus (voor iedereen die nieuw is bij M-Yoga House): €25 
Losse les: €16

5 Strippen: €67,50

10 strippen: €120

Maandabonnement (1xp/w): €40 
Maandabonnement (2xp/w): €65
Huur yogamat (bij maandabonnement): €1 per les

De lessen variëren van 60 tot 90 minuten. 

FAQ


Moet ik starten met de beginnerscursus?
Ja :).

Ik heb de beginnerscursus van drie lessen gedaan, mag ik nu gewoon kiezen wat ik wil?
Ja! Met alle strippenkaarten en abonnementen ben je superflexibel en ben je vrij om alle soorten lessen te volgen. Elke week kun je een ander moment en een andere stijl kiezen als je dat zou willen. Zo kun je altijd kijken wat past in je agenda en waar je op dat moment behoefte aan hebt. Tot twee uur van te voren kun je nog besluiten om je aan te melden! Hou je van iets meer vastigheid en regelmaat? Dan kun je in overleg ook een plekje laten reserveren op een vast moment, zodat je zeker weet dat er altijd plek voor je is. 

Wat neem ik mee naar de les?

Trek kleding aan waarin je makkelijk kunt bewegen. Laagjes voor wanneer je het warm of koud krijgt. Sokken of op blote voeten, dat mag je zelf weten. Een flesje water voor dorstige mensen. Yogamatten zijn beschikbaar in de studio. Heb je een abonnement, dan neem je je eigen yogamat mee, of je huurt er eentje van M-Yoga House. 

Wel of niet eten voor de les? 

Doorgewinterde yogi’s raden aan om yoga te beoefenen met een lege maag, lege ingewanden en lege blaas, maar kijk vooral zelf wat je prettig vindt! 

Ik heb een blessure, kan ik gewoon meedoen? 

Dat ligt er natuurlijk aan wat voor blessure je hebt. Bij een acute blessure is het verstandig om eerst te herstellen. Als je twijfelt, overleg dan altijd met je huisarts of fysiotherapeut en bespreek wat je wel en niet kunt doen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je lichaam en het bewegen binnen je eigen grenzen, maar meld je blessure altijd aan docent, dan kan er rekening mee worden gehouden.

Ik heb me aangemeld voor een les, maar ik kan toch niet komen.. Kan ik me nog afmelden en mag ik de les een ander moment  inhalen?
Laat altijd even weten als je niet komt. Je mag een les inhalen als je je tenminste 12 uur van te voren via het lesrooster hebt afgemeld. De les die je inhaalt, hoeft niet noodzakelijkerwijs in dezelfde week plaats te vinden. Heb je je niet op tijd afgemeld? Dan komt je lestegoed helaas te vervallen. Lees goed de Algemene Voorwaarden door, dan weet je precies waar je aan toe bent:).

'Het is vrijdagochtend 07.15 uur en de wekker gaat voor mijn (bijna) wekelijkse yin yoga. Of ik nu met mijn goede of slechte been uit bed stap, ik weet dat ik me na de yoga stukken beter voel, dus ik heb er zin in. Marije is een ontzettend lieve en geduldige docente. Ze zal je altijd helpen en ondersteunen waar nodig. Tijdens de yoga-lessen is er alle ruimte voor (ont)spanning en plezier. Het is niet erg als je even niet weet hoe je nou precies in of uit een houding moet komen. Alles kan en alles mag. De eerste keer yin yoga was een hele ervaring. Ik wist niet goed wat ik ervan moest denken, omdat het zo anders was dan de drie introductielessen hatha yoga. Maar na een paar keer leer je de yin yoga te waarderen en zie je er het nut van in. Er is veel losgekomen sinds ik ben begonnen met yoga. En ik ben nog steeds bezig met alles, wat ik blijkbaar zo diep in mijn bindweefsel had vastgezet, te verwerken. Maar elke week wordt een stukje beter! Alle soorten yoga zijn zo anders van elkaar en daarom is het zo leuk ze allemaal uit te proberen. En dat kan ook bij Marije. Het is heel fijn dat je zelf kan inplannen wanneer je een les wil volgen en welke en elke week iets anders kan doen (als je dat wil natuurlijk). Yoga nidra is niet helemaal mijn ding, ik kan dat niet, een uur lang stilliggen. Maar yoga nidra met de asana’s van de hatha yoga vind ik heerlijk. We doen de rustige oefeningen van de hatha met de ogen dicht en daarna sluiten we af met yoga nidra. Ik kan me helemaal ontspannen en kom ontzettend tot rust en daarnaast is het ook nog eens goed voor het loskomen van mijn rug.’ - Caya van Eikenhorst